2021. okt 18.

Pénisznövelés műtéti eljárással

írta: ETCcrew
Pénisznövelés műtéti eljárással

Mi a pénisznövelés?

A pénisznövelés népszerű eljárás a férfiak körében. Különböző módszerek alkalmazásával a pénisz mérete majdnem megduplázható, ami pozitív hatással van a beteg pszichéjére és önbizalmára. A pénisznöveléssel elvárható eredmények azonban nagymértékben függnek az alkatától és a zsírrétegtől. A konzultáció és a fizikális vizsgálat során orvosod pontosabban meg tudja mondani, milyen eredményre számíthatsz a pénisznövelés után.
 
A túl kicsi és keskeny pénisz elsősorban pszichológiai terhet jelent az érintettek számára, amelyet elsősorban pszichoszomatikusan és szexuálisan terápiásan kell kezelni. Sok beteg ezért először konzervatív kezelést próbál ki, majd a sebészeti pénisznövelést választja, mivel a konzervatív kezelés nem vezetett a kívánt sikerhez. A pénisz sebészeti megnövelése általában két módszer kombinációjából áll: a péniszvastagítás és a pénisz meghosszabbítás. Ily módon különösen elfogadható eredmények érhetők el sok férfi számára, akik elégedetlenek a péniszükkel. A pénisznövelést nem feltétlenül kell műtéttel végezni - vannak más módszerek is.

Mikor van értelme a pénisznövelésnek?

A pénisznövelés okai nagyon különbözőek lehetnek. Néhány beteg nem elégedett péniszének alakjával vagy méretével, míg más férfiaknak kissé túl rövid a péniszük, vagy akár mikropéniszük van.

Gyakran a szexuális eszmék vagy a partner véletlen kritikája vezetnek a férfiak bizonytalanságához és végső soron a pénisznövelés vágyához. Bizonyos esetekben a partner hüvelyi megnagyobbodása az ismételt szülések miatt is oka annak, hogy egy férfi elégedetlen pénisze méretével és hosszával.
 
A pénisznövelés minden olyan férfi számára alkalmas, akinek túl kicsi a pénisze, és emiatt nem teljes a szexuális élete, kisebbrendűségi komplexusokban szenved, vagy legrosszabb esetben depresszióval küzd. A serdülőkorúak péniszének megnagyobbodása csak ritka esetekben lehetséges, nevezetesen akkor, ha komoly funkcionális korlátozás áll fenn. Ebben az esetben orvosi igazolás és a törvényes gyám hozzájárulása szükséges. A sikeres pénisznövelés alapkövetelménye általában az egészségi állapot. 

Mekkora az átlagos pénisz?

Egy felnőtt férfi átlagos péniszmérete petyhüdt állapotban körülbelül 9,16 centiméter, míg az átlagos péniszméret felálláskor körülbelül 13,12 centiméter.

A pénisz különböző formájú és méretű, az úgynevezett mikropenisz extrém eset. Az orvosok akkor beszélnek mikropéniszről, ha a végtag petyhüdt állapotban három centiméternél kisebb, felálló állapotban pedig hét centiméternél kisebb. A mikropénisz okai még nem tisztázottak teljesen. A környezetben lévő vegyi anyagok is gyaníthatóan hozzájárulnak a mikropénisz kialakulásához. Különböző tanulmányok szerint a férfiak körülbelül 0,6 százalékának van mikropénisze, amely stresszhez vezethet.

Hogyan készülhetek fel a pénisznövelésre?

-          A kezelőorvos tájékoztatni fog a pénisznövelés különböző lehetőségeiről

-          A műtét előtt egészségesnek kell lenned

-          Hagyd abba bizonyos gyógyszerek szedését jóval az eljárás előtt

-          Kerüld a nikotint hat héttel a műtét előtt és az alkoholt két héttel előtte

A pénisznövelés előtt személyes konzultációra kerül sor kezelőorvosoddal. Ekkor elmagyarázhatod problémádat, és beszélhetsz a pénisznöveléssel kapcsolatos elvárásaidról és kívánságaidról. Ezt fizikális vizsgálat követi, amelynek során orvosod benyomást kelthet a pénisz méretéről és alakjáról. A sebész elmagyarázza a pénisznövelés lehetőségeit és azt is, hogy melyik módszer a legjobb számodra. Részletesen tájékoztat az eljárás pontos menetéről, valamint a lehetséges kockázatokról és szövődményekről. Mivel a pénisznövelés általában együtt jár egy műtéttel, elengedhetetlen a megfelelő műtét előtti és utáni ellátás.
 
A sebészeti beavatkozás mindig megterheli a testet, amit nem szabad alábecsülni. Ezért fontos, hogy általában jó egészségnek örvendj. Ha vérhígító gyógyszert szedsz, akkor hagyd abba ezeket körülbelül egy héttel az eljárás előtt, vagy előzetesen tisztázd ezt orvosoddal. Körülbelül hat héttel a műtét előtt tartózkodnod kell a nikotin fogyasztásától is, mivel a nikotin összehúzza az ereket, és ezáltal elősegíti a keringési rendellenességeket, ami szintén megzavarja a sebgyógyulást. Az eljárás előtt körülbelül két hétig kerüld az alkoholt, és a műtét előtt igyál elegendő vizet.

Hogyan növelhető a pénisz?

Számos módszer használható a pénisznövelésre és/vagy megvastagítására. Hogy melyik kezelési módszer a legmegfelelőbb a Te esetedben, előzetesen tisztázásra kerül a konzultáció időpontjában. Például a hialuronsavval és autológ zsírral végzett kezelés különösen alkalmas, ha túl keskenynek találod a péniszed. 

 
A pénisz megvastagítása hialuronsavval


A pénisz hialuronsavval való megvastagítása nagyon gyengéd eljárás. Az orvos altatót ad be.  Ezután a hatóanyagot tompa mikrokanül segítségével közvetlenül a péniszbe injektálja. Ez minimalizálja az erek sérülésének kockázatát. Végül egyenletesen osztja el a hialuronsavat a péniszben. Ily módon természetes és jól formált megvastagodás érhető el. Ezáltal nemcsak a péniszed nagyobb, de vastagabb is lesz. A szúrás helyét később már nem lehet látni. Összességében az eljárás 20-40 percet vesz igénybe. 

 
A pénisz megvastagítása autológ zsírral


Egy másik módszer, amely ideálisan alkalmas a pénisz megvastagítására, a saját zsír befecskendezése. Ehhez az orvos zsírt vesz a saját combodból, megtisztítja és előkészíti. A sebész ezt követően mikrokanül segítségével fecskendezi be a zsírt a péniszbe, és egyenletesen elosztja. Akár 40 százalékos pénisz vastagítás érhető el. A végén az orvos nyomókötést helyez rá.
  

Bőrzsír mandzsetta beültetése


Ez egy sebészeti technika, amelynek során a bőrzsír mandzsettát eltávolítják a comb és a fenék közötti ráncról. A keletkező sebet úgy zárják le, hogy ne alakuljanak ki csúnya hegek. A szövet felső bőrrétegét eltávolítják, és a zsírréteget geometriailag levágják, hogy illeszkedjenek a péniszhez. Ezután a mandzsettát beültetik a péniszbe, ami megnöveli a végtag méretét. Végül orvosod kötést helyez fel, hogy megakadályozza a mandzsetta elhalását.
 

A pénisznövelés lehetséges műtét nélkül?

Manapság az interneten megtalálhatóak az egyéb eszközök pl.: pénisznövelő krémek, illetve pénisznövelő kapszulák. Ha egyelőre nem szeretne műtétet végezni, alternatívaként ezek a pénisznövelő készítmények a rendelkezésedre állnak. Ehhez a módszerhez azonban sok türelemre van szüksége. A siker eléréséhez, a legjobb, ha minimum 3 hónapig folyamatosan, minden nap használod ezeket a pénisznövelő termékeket. Az eredményeket csak bizonyos idő elteltével láthatod. 

 Milyen szövődményeket okozhat a pénisznövelés?

A kezelési módszertől függően a sebészeti pénisznövelés bizonyos kockázatokkal és szövődményekkel járhat. Az intraoperatív problémák, azaz a pénisznövelés során fellépő szövődmények ritkák, de mégsem zárhatók ki teljesen.

Előfordulhat vérzés és a fenékizmok, a péniszidegek, a húgycső vagy a végtag mély vénáinak sérülése. A mandzsetta technikával ritkán előfordulhatnak csúnya hegek az eltávolítás helyén. Nekrózis is lehetséges a pénisz mögött, de ezeket orvos kezelheti. A gyulladás azt jelentheti, hogy a mandzsettát le kell venni. Az ilyen kockázatok minimalizálása érdekében különösen fontos, hogy fordulj egy jól képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező orvoshoz.
 
A pénisznövelés után néhány mellékhatás is előfordulhat. Ide tartozik például a péniszben jelentkező enyhe fájdalom, duzzanat, bőrpír és véraláfutás. Ezek a tünetek azonban ártalmatlanok, és néhány napon belül elmúlnak. Ritkán marad heg a comb hátsó részén vagy a pénisz mögött, de általában nagyon vékony és szinte láthatatlan. 

Mit kell figyelembe venni a pénisznövelés után?

-          A műtét után körülbelül három hétig nem tudsz dolgozni, foglalkozásodtól függően

-          A műtét után egy hétig viselj kötést

-          Kerüld a fürdést és az úszást körülbelül két hétig

Mikor lehet újra szexelni pénisznövelés után?

A pozitív gyógyulás támogatása és az esetleges szövődmények, például vérzés vagy fertőzések megelőzése érdekében legalább négy hétig kerüld a nemi közösülést, mivel a nyomás és a súrlódás negatívan befolyásolhatja és késleltetheti a gyógyulást.

Mikor jelennek meg a pénisznövelés eredményei?

A pénisznövelés első eredményei azonnal láthatóak. A végeredményt körülbelül három-hat hét múlva látni fogod, a kezelési módtól függően, mivel némi időbe telik, amíg a posztoperatív duzzanat teljesen megszűnik, és a hegek is jól gyógyulnak. Ha a pénisz hialuronsavval való megvastagítása mellett döntöttél, akkor a kezelést körülbelül évente egyszer meg kell ismételni, mivel a szervezet idővel lebontja a a szervezet hialauronsavát.

Szólj hozzá