2021. nov 02.

Hogyan lehet javítani a potenciát idős korban?

írta: ETCcrew
Hogyan lehet javítani a potenciát idős korban?

A potencianövelő tabletták olyan készítmények, amelyek segíthetnek elérni és fenntartani az erekciót. Ma már lehetséges, hogy a potencianövelő kapszulák valóban lehetővé tegyék, hogy azok a férfiak, akiknek életkorukból adódóan merevedési problémájuk van, erekciót érjenek el és tartsanak fenn a közösülés során. Nézd meg, mik ezek, és hogyan működnek a potencianövelő szerek, kaphatók-e vény nélkül potencianövelő tabletták, és milyen otthoni potencianövelő gyógymódok léteznek?

Potencianövelő tabletták – mi az erekció?

Mielőtt elmondanánk, mik azok a potencianövelő tabletták, el kell magyaráznunk, mi az erekció. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük a potencianövelő tabletták hatásmechanizmusát az erekcióra. Egyszerűen fogalmazva, az erekció a pénisz megnagyobbodása és megkeményedése, a vér beáramlása a péniszbe. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a központi és a perifériás idegrendszernek, valamint az érrendszernek hatékonyan együtt kell működnie. Nyugalomban a pénisz barlangos testei szinte üresek. Ez az izgalom hatására változik. Vagy az érzékszervi ingerekkel, vagy a tapintható stimulációval, a péniszben és környékén található idegvégződések irritációjával történő mechanikai stimulációval.

Az izgatott test nitrogén-monoxidot termel az erek endotéliumában. A nitrogén-monoxid részt vesz a cGMP nevű vegyület képződésében. Csökkenti a kalcium-kationok (Ca2+) koncentrációját a simaizomsejtek citoplazmájában. Ennek eredményeként a hímvesszőt ellátó erek sima izomzata ellazul, és a vér elkezdi kitölteni a pénisz barlangos testét. Ugyanakkor, ahogy a barlangos testek megtelnek, a vénás erek összehúzódnak, ami viszont csökkenti a vér kiáramlását a péniszből. És itt van az erekció teljes titka.

Hogyan hatnak a potencianövelő tabletták?

Most elmagyarázhatjuk, hogyan működnek a potencianövelő tabletták. Először is tudnunk kell, hogy a potencianövelő kapszula nem vágyfokozó vagy afrodiziákum. A potencianövelő tabletták hatással vannak a rendszer azon területére, amelyet fent említettünk.

Manapság az úgynevezett foszfodiészteráz-gátlókat elsősorban az erekciós problémák kezelésére használják. Az ilyen típusú gyógyszerek úgy fejtik ki az erekciót, hogy gátolják a PDE5 enzim aktivitását, amely a cGMP lebontásáért felelős. Megnövekedett cGMP-koncentrációt okoz a pénisz barlangos testében, és lehetővé teszi az erekció elérését, valamint fenntartását.

Potencianövelő tabletták – mit tartalmaznak?

A foszfodiészteráz gátló hatású szerek a három hasonló hatású hatóanyag egyikét tartalmazzák. Közülük a legrégebbi a szildenafil, amely többek között a híres Viagrában található. Az azonos típusú újabb potencianövelő gyógyszerek a vardenafil és a tadalafil. Ezek főként hatásuk időtartama tekintetében különböznek egymástól.

Említsük meg ezen a ponton, hogy időnként olyan potencianövelő szereket is alkalmaznak, amelyek növelik a tesztoszteronszintet – ennek kiegyenlítése fokozza a nitrogén-monoxid szintézisét.

A természetes növényi anyagokon alapuló potencianövelő kapszulák és tabletták hatékony alternatívája lehet a potencianövelő gyógyszereknek és egyéb módszereknek. Az olyan összetevőket, mint a ginzeng vagy a maca gyökér, évek óta használják a hagyományos orvoslásban is. A kapszuláknak köszönhetően mindenki, köztük az idősek is láthatják, hogyan működnek. Hatékonyságukat az interneten található számos vélemény igazolja.

Vény nélkül kapható potencia tabletták

Egészen a közelmúltig a legálisan kapható összes potencianövelő gyógyszert csak receptre lehetett megvásárolni. 2016-ban megjelent az első potencianövelő gyógyszer Lengyelországban, amelynek megvásárlásához nincs szükség előzetes orvosi konzultációra. Ennek ellenére javasoljuk, hogy beszélj orvosoddal, mielőtt bármilyen kezelést megkísérelnél a merevedési zavar miatt. Ehhez a páciens egészségi állapotának alapos elemzésére van szükség, különös tekintettel az érrendszerre. Ne feledjük azt sem, hogy a potencianövelő kapszulák bizonyos gyógyszerekkel kombinálva szigorúan tilosak.

A hatékonyság érdekében - injekció a péniszbe

A potencianövelő termékeket nem csak tabletták formájában adják be. Tudnod kell, hogy amikor a potencianövelő tabletták nem hatnak, az injekcióban beadott gyógyszereket is használják a merevedési zavar kezelésére. Az injekciót közvetlenül a péniszbe kell beadni.

A népszerű injekciós hatású gyógyszerek az alprostadil nevű anyag hatását alkalmazzák, amely a thromboemboliás vasculitis kezelésére leggyakrabban használt vegyszer, a végtagok véráramlásának fokozására.

Az alprostadil, mint potencianövelő, a péniszbe fecskendezve növeli annak vérellátását, és ezáltal erekciót okoz. Az ilyen típusú potencianövelő gyógyszerek 5-20 perc után kezdenek hatni, és 30-60 percig tartanak. Néha megesik, hogy az erekció nem csökken közvetlenül az ejakuláció után, hanem csak egy bizonyos idő elteltével.

A potencia érdekében - a húgycsőbe

Az alprostadilt más módon is be lehet juttatni a péniszbe – például a MUSE nevű eszközzel, amely a Medicated Urethal System for Erection rövidítése.

A MUSE ötlete az, hogy egy vékony csövet helyeznek be a húgycsőbe, amelyen keresztül egy apró alprostadilt tartalmazó tablettát helyeznek be. Ennek a  potencia gyógyszernek is megvannak a hátrányai - ez nem olyan hatékony, mint az injekciók.

Mi káros a potenciára?

Mielőtt elmennél a gyógyszertárba potencianövelő kapszuláért  vagy más erekciót serkentő szerekért – ne feledd, hogy a merevedési zavar egy olyan diszfunkció, amelynek többféle oka lehet, és az okok több kategóriába sorolhatók. Ezek közül a legfontosabbak a szomatikus, hormonális és érzelmi okok. 

Pontosabban, az erekciós zavart a következők okozhatják:

-          Hormonális rendellenességek, például tesztoszteronhiány. Ez egy olyan probléma, amely az életkorral fokozódik

-          Érrendszeri elváltozások - például érelzáródás az érelmeszesedés miatt; a pénisz vérellátását biztosító erek károsodása

-          Krónikus betegségek: érelmeszesedés, cukorbetegség, vese- és májelégtelenség, sclerosis multiplex, szív- és érrendszeri betegségek

-          A prosztata mirigy betegségei - prosztata hipertrófia, prosztatarák

-          A gerinc és a gerincvelő betegségei és sérülései, ahol az erekciós központ található

-          Gyógyszerek szedése - például antidepresszánsok és vérnyomás csökkentők

-          Alkohol, cigaretta és egyéb stimulánsok

-          Hosszú távú és helyzetfüggő stressz

Otthoni jogorvoslatok a potencia növelésére

Sok esetben az erekciós zavarok orvoslása az, amelyet könnyedén végrehajthatsz otthonodban is. Például a jobb étrend és a stimulánsok elkerülése.

Ahogy fentebb említettük – a potencia problémák csak más betegségek tünetei lehetnek.  A professzionális pszichoterápiát semmi sem helyettesítheti, de néha egy érzékeny, bölcs és megértő partner is elegendő segítség lehet. 

 

Szólj hozzá