2021. okt 25.

Korai magömlés: természetes gyógymódok

írta: ETCcrew
Korai magömlés: természetes gyógymódok

korai magömlés kezelésére nem csak gyógyszeres és pszicho-szexuális terápiák léteznek. Ebben a cikkben a "kellemetlen félreértést" fogjuk tisztázni, és megpróbáljuk elemezni a lehetséges természetes gyógymódokat, amelyek hasznosak lehetnek az ejakulációs impulzusok szabályozásában.

Természetes gyógymódok

Egy előfeltevés szükséges: a természetes gyógymódok akkor hasznosak, ha az egyén, aki korai magömlésben szenved, ezt az állapotot nem valódi és visszafordíthatatlan bajként, hanem apró, könnyen megoldható problémaként fogja fel. Nyilvánvaló, hogy amikor az érintett férfi a korai magömlést leküzdhetetlen nehézségként értelmezi, a természetes gyógymódok önmagukban aligha elegendőek. Ilyen helyzetekben a „beteg” valójában nagyon gyakran elrejti a pszichológiai-szexuális rendellenességeket, sokkal jobban elferdítve, mint gondolhatja; következésképpen a multidiszciplináris megközelítés elengedhetetlen.
Az ejakulációs impulzus elhalasztására hasznos természetes gyógymódok közül mindenekelőtt a fitoterápiát szükséges megemlítenünk. De a homeopátia is jó segítségnek bizonyult a korai magömlés kezelésében. Ezen gyógymódok az alternatív módszerek közé tartoznak, de ez nem jelenti azt, hogy hatásuk továbbra is hatékony lehet.
Meg kell ismételni: a természetes gyógymódok csak a korai magömlés enyhe formái esetén hasznosak!

A korai magömlést gyakran befolyásolja a szorongás és a stressz.

Néhány gyógynövény, mint például a  macskagyökér (Valeriana), golgotavirág (Passiflora incarnata) és a hárs (Tilia cordata), különösen alkalmasak a szorongásoldásra, és nyugtató hatással is rendelkeznek. Így, ha a korai magömlés hátterében a szorongás és a stressz áll, akkor ezek a gyógynövények segíthetnek a probléma enyhítésén.

Táplálkozás és sport

Ne felejtsd el mindig követni az egészséges és kiegyensúlyozott étrendet. A korai magömlés problémákra panaszkodó betegek előnyben részesítik az omega3-ban és omega6-ban gazdag ételeket (amelyek értékes forrása a hal és a dió); továbbá a cinket, mely hasznos a stressz ellen, és segíthetnek késleltetni az ejakulációs impulzusokat.
Végül, de nem utolsósorban a sport, elengedhetetlen az önmagunk és a testünk bizonyos uralmának és tudatosságának megszerzéséhez.

A szexuális aktus ma már nem puszta nemzésre irányul: helyes, ha a pár a testi kapcsolatot vágy, élvezet, harmónia, derű, elégedettség és kölcsönös elégedettség jegyében éli meg.
A szex új világába belépő fiatal férfiak gyakran érzelmileg törékenynek tűnnek, és a szexuális kapcsolatokban teljesen tájékozatlanok, ezért nem ritka, hogy az ejakulációs impulzusok és érzelmek a szélsőségekig sodorják őket minimális önuralom nélkül. Mint sejthető, a korai magömlés még hasonló helyzetekben is nyilvánvaló, szinte kézenfekvő lehetőség.
Magától értetődik, hogy amikor a férfi nem tudja teljesen irányítani a testét, még a nő fizikai megelégedettségét sem éri el, az alkalmatlanság érzése (a férfi számára) több mint azonnali. A nőnek meg kell értenie: nemcsak testi, hanem lelki elégedettség is létezik. Egyes esetekben a nő az, aki nem nyugtatja meg a férfit, aki - ha egyszer felizgatja - teljesen elveszíti az uralmat önmaga felett, és a vártnál jóval korábban véget vet az aktusnak. Mindenesetre nem mindig a nő az oka a "kellemetlen félreértéseknek": a férfinak és a nőnek figyelnie kell önmagára, meg kell értenie az érzelmeket, és időnként mindenféle gátlás nélkül kell követnie az ösztöneit.


A cél egy békés, alaptalan szorongásoktól és félelmektől elszakadt párkapcsolat teljes megélése: a korai magömlés is leküzdhető, ha a párok megbeszélik a problémájukat.

 

Szólj hozzá