2021. okt 15.

A korai magömlés gyakori probléma

írta: ETCcrew
A korai magömlés gyakori probléma

A korai magömlés magas prevalenciájú betegség. Minden harmadik-negyedik embert érint a korai magömlés. 

Mikor beszélünk korai magömlésről?

A korai magömlés azt jelenti, hogy az ejakuláció gátlási küszöbe rövid. Ezért az ejakuláció néhány percen belül létrejön. Tudományos irányelvek meghatározzák, hogy a 7-14 perces aktus (a behatolástól az ejakulációig) a normális szexualitás. Aki nem tudja megelőzni a korai magömlést 7 percnél rövidebb idő alatt, az a személy ebben az állapotban szenved.

A korai magömlés lehetséges okai

A korai magömlés oka még nem ismert. A központi mechanizmusok, mint például a szerotonin felszabadulása felelős tényezőként szerepelnek. Más tényezők közé tartoznak a pszichológiai okok és a perifériás túlérzékenység is.

A túl gyors ejakulációt nem kell összetéveszteni az erekciós diszfunkcióval, amely gyakran kísérő betegség. A legfontosabb tényezők ebben az összefüggésben a szorongás, a férfiak szexuális zavarai, a pszichológiai kockázati tényezők, a húgyúti fertőzések, a cukorbetegség és bizonyos gyógyszerek mellékhatásai.

A pontos diagnózis fontos a helyes kezelés meghatározásához és a korai magömlés megelőzéséhez. A cukorbetegség és a merevedési zavarok kezelése megakadályozhatja a korai magömlést.

Korai magömlés: kezelési lehetőségek

Ha a helyi érzéstelenítés, orgazmus késleltető spray, orgazmus késleltető krém vagy szerotonin-visszavétel gátló eredménytelen, bizonyos anyagok befecskendezése a péniszbe hasznos kezelési módszer lehet.

Injekciós terápia a korai magömlés kezelésére

Egy bizonyos hagyományos gyógyászati ​​injekciót helyi érzéstelenítésben adnak be úgy, hogy az anyagot egy nagyon vékony tűn keresztül óvatosan a péniszbe juttatják. Az injekció beadása 10-15 perc alatt elvégezhető. A korai magömlés injekciós terápiája nem igényel munkaképtelenséget, ritka esetekben csak egy pihenőnapot.

A korai magömlés injekciós kezelésének eredménye az anyag lebomlásától függően akár 12-18 hónapig is eltarthat. A betegeknek 10 napig enyhe feszültséget kell várniuk a szextől. A pénisz egy ideig vöröses lesz. Általában a korai magömlés injekciós terápiája egyszerű eljárás, amely jelentősen csökkenti az ejakuláció mértékét.

A korai magömlés sebészeti kezelése

A korai magömlés sebészeti kezelését helyi vagy általános érzéstelenítésben végzik. A pénisz oldalán lévő apró idegcsatornákat levágják annak érdekében, hogy részben csökkentsék a pénisz túlérzékenységét.

A sebészeti korai magömlés terápia eredményei évekig tartanak, és az ejakuláció tartósan késik. A műtét utáni gyógyulás 2-3 napot vesz igénybe, és a betegek általában csak egy napig nem tudnak dolgozni, de a fizikai munkához 3-4 napos pihenés javasolt.

A korai magömlés kezelésének várható eredményei

A korai magömlés kezelés eredménye 2 héten belül várható. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ejakuláció késleltetése, akár 7-20 percig tarthat, vagy ritka esetekben más anyagok használatával hosszabb.

Megfelelő utókezelés a korai magömléses kezelés után

A betegeknek 10 napig antibiotikumot kell szedniük az esetleges gyulladás elkerülése érdekében. A műtét utáni kötés, több mint 1 hétig szükséges.

Fürdés és úszás 2 hétig nem ajánlott. Fontos tartózkodni a szexuális kapcsolattól több mint 2 hétig. Lényeges, hogy kövesd ezeket az utasításokat, hogy elkerüld az esetleges véraláfutásokat, gyulladásokat vagy hegesedéseket.

Az eljárások ellenjavalltak, ha a helyi érzéstelenítésre szánt orgazmus késleltető termékek elegendőek.

Injekciós terápia vagy részleges pénisz neurectomia a korai magömlés kezelésére

A korai magömlés pszichológiai és társadalmi stresszes betegség, amelyet pszichoszomatikusan, fizikailag és elsősorban gyógyszeres kezeléssel lehet kezelni. Ha az aktus ideje nem nő, injekciós terápia vagy részleges pénisz neurectomia sikeres kezelés lehet az ejakuláció késleltetésére.

 

Szólj hozzá