2021. okt 14.

Olasz recept férfiaknak a merevedési zavar kezelésére: fogyás

írta: ETCcrew
Olasz recept férfiaknak a merevedési zavar kezelésére: fogyás

Szinte mindenki egyetért abban, hogy Olaszország a világ egyik legromantikusabb országa. 

Olasz tudósok meglepő megoldást fedeztek fel, amely segíthet több millió férfinak, akik merevedési zavarban szenvednek.

A Viagra és hasonló gyógyszerek bevezetése óta egyre nagyobb az érdeklődés a merevedési zavar (ami alapvetően az erekció megszerzésével és fenntartásával kapcsolatos problémákat jelenti) tanulmányozása és kezelése iránt. Egy tanulmány szerint a 40-70 éves férfiak nagyjából 52%-a szenved valamilyen fokú merevedési zavarban.

Az olasz tanulmány szerint, amelyet 2019-ben publikáltak 110 elhízott, 35-55 év közötti férfi érintett a merevedési zavarban. A kutatók az egészséges táplálkozás és a testmozgás programját indították el, hogy segítsenek nekik testtömegük 10%-ának vagy annál nagyobb mennyiségének elvesztésében. Két év elteltével a vizsgálati csoport átlagosan 33 kilót fogyott és fizikailag aktívabb volt és körülbelül egyharmaduk jelentős szexuális funkciójavulást tapasztalt.

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a normál súlyú és fizikailag aktív férfiak alacsonyabb kockázatúak a merevedési zavarban. De az olasz tanulmány az első volt, amely a műtéten és a gyógyszeres kezelésen túl vizsgálta a merevedési zavar kezelését.

A súlycsökkenés

A becslések szerint minden ötödik merevedési zavarban szenvedő férfi BMI-je (testtömeg-indexe) nagyobb, mint 25. A kutatók szerint a túlsúlyos férfiaknál, akiknek BMI-je 28,7, 30%-kal nagyobb a kockázata a merevedési zavar kialakulásának, mint a normál súlyú férfiaknál.

A merevedési zavar problémája mellett a túlsúly növeli a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség és más krónikus betegségek kockázatát.

Továbbá, a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy a cukorbetegség előtti állapot, a súlyos alkoholfogyasztás és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek mind nagyobb kockázatot jelentenek a merevedési zavarra. A súlycsökkentés pedig segíthet ezeknek a kockázati tényezők szinte mindegyikének kiküszöbölésében. A fogyás nemcsak a szív, hanem más szervek, köztük a pénisz vérkeringését is javíthatja.

A fogyás előnyei

A fogyás előnyei természetesen jóval túlmutatnak a szexuális funkció javításán. A fogyás csökkenti a szívbetegségek kockázatát, javítja az inzulinérzékenységet, a vérnyomást, a koleszterinszintet és sok más egészségügyi állapotot.

Még testsúlyodnak 5–10%-os elvesztése is jelentős javulást eredményezhet az egészségedben, beleértve a vérnyomás csökkentését is.

És gondolj csak bele, milyen jól éreznéd magad, ha 20 kilót fogynál. Ennek vizualizálásához képzeld el, hogy egész nap hátizsákodban hordasz 20 kg értékű súlyt. Akkor gondolj bele, milyen jó érzés lenne, ha a nap végén végre levennéd a hátizsákot.

Az egészségügyi előnyök mellett a felesleges kilók leadásával jobban érezheted magad, és javíthatod a testképed.  A fogyás óriási pszichológiai lökést biztosít, amely fontos szerepet játszhat a szexuális teljesítményben. Ha jobban érzed magad és jobban nézel ki, akkor jobban teljesítesz a hálószobában is.

 

Szólj hozzá