2021. okt 26.

Korai magömlés: tippek és trükkök az ejakuláció késleltetésére

írta: ETCcrew
Korai magömlés: tippek és trükkök az ejakuláció késleltetésére

A korai magömlés megakadályozza a férfit abban, hogy a szexuális aktus befejezéséhez szükséges ideig kontrollálja az ejakulációt. Ez általában azt jelenti, hogy a férfi röviddel a behatolás után ejakulál. Súlyos esetekben az ejakuláció akár a behatolás előtt is előfordulhat. Korai magömlésnek tekinthető a behatolástól az ejakulációig eltelt idő, amely kevesebb, mint két perc.

Egyes férfiak, akik nagyon gyorsan eljutnak az ejakulációig, nem érzékelik korai magömlésüket, míg mások az ejakuláció kontrolljának hiányára panaszkodhatnak annak ellenére, hogy viszonylag hosszú időbe telik az orgazmus elérése. Ez arra utal, hogy az ejakuláció időpontjában több tényező is szerepet játszik, például a partner szexuális funkciója. Ezért a korai magömlés diagnosztizálása során az orvosok általában a pszichés szövődmények súlyosságát is figyelembe veszik az ejakuláció tényleges idején túl.

Függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart az aktus, a legtöbb orvos csak akkor tekinti a korai magömlést problémának, ha a korai ejakuláció szorongást okoz az egyénnek, vagy szexuális diszfunkciót okoz a kapcsolatában.

Néhány tipp az ejakuláció késleltetésére

1.       Élj egészségesen: sport, diéta és alvás az ejakuláció késleltetése érdekében

A korai magömlésnek számos oka van, és nehéz megelőzni őket. Amit azonban megtehetsz, az az, hogy megpróbálsz változtatni az életmódodon. 

Ezek az okok a következők lehetnek:

-          ülő életmódot folytatsz, és nem mozogsz eleget

-          rossz étkezési szokások

-          nem alszol eleget

A szervezet számára fontos, hogy gyümölcsökben és zöldségekben gazdag legyen étrended, legalább 8 órát aludj éjszaka és heti legalább 2-3 rendszeres testmozgást végezz. Ez lehetővé teszi bizonyos betegségek megjelenésének elkerülését is, beleértve a korai magömlést.

2.       Gyakorolj egyedül vagy partnereddel – jó megoldás az ejakuláció késleltetésének megtanulására

A maszturbáció segíthet abban, hogy jobban uralkodj magadon aktus közben. Ha egyedül vagy partnereddel önkielégítést végzel, és nem fejezed be, azaz anélkül, hogy elérnéd a csúcspontot, az segíthet a nagyobb kontrollban. Folytasd az eljárást, amíg úgy nem érzed, hogy az izmok összehúzódnak. 

3.       Ha felismered azt a pontot, ahonnan nincs visszatérés, akkor jobban ellenőrizheted a magömlést

Miután ezeket a gyakorlatokat egyedül vagy partnereddel végezted, képes leszel megérteni, hogy az ejakuláció nem tér vissza, ezért ha úgy érzed, hogy közeledik, keresd az elméddel az elterelést.

4.       Kognitív figyelemelvonás az ejakuláció késleltetésére

Az elme létfontosságú szerepet játszik a korai magömlésben. A probléma kezelésének fontos részét képezik azok a beavatkozások, amelyek célja a férfi önbizalmának növelése, a szorongás csökkentése és a szexuális technika fejlesztése (különösen az ejakuláció szabályozása). A nem gyógyszeres kezelések magukban foglalhatják a viselkedési tréninget. A férfi úgy tud magán segíteni, hogy megpróbálja mentálisan elterelni a figyelmét, elképzelni nem izgató helyzeteket. Nincs bizonyíték arra, hogy egy ilyen edzés képes késleltetni az ejakulációt, és a párok nem találhatják túl kellemesnek ezt a technikát.

5.      Változtass a szexuális pozíción, hogy elkerüld a korai magömlést

A közösülés során új pozíciók kipróbálása felpezsdítheti az egész kontextust, és ez lehetővé teszi a korai magömlés elkerülését. A partnereddel való beszélgetés szintén nagyon fontos annak megértéséhez, hogy nem jött-e el az ideje annak, hogy a gyakorlatba beültessetek néhány fantáziát, amelyet mindketten szeretnének megvalósítani. Ez újraéleszti kapcsolatotokat, és javíthat a problémádon is.

6.       Technikák, mint pl. a "stop and start" a korai magömlés elkerülésére

A „stop and start” nevű technika a korai magömlés elleni küzdelem hasznos gyakorlatára utal.

Aktus közben tarts egy kis szünetet, éppen a csúcspont elérése előtt. Próbálj meg lazítani körülbelül 20-30 másodpercig, majd folytasd a közösülést.

7.       Az ejakuláció szabályozása Kegel-gyakorlatokkal

Kimutatták, hogy a Kegel gyakorlatok segíthetnek leküzdeni a korai magömlést azáltal, hogy erősítik a medencefenék izmait. Ezek a gyakorlatok a húgyúti záróizomra és más izmokra hatnak, amelyek szabályozzák az ejakulációt. Több pozíció is lehetséges, és a cél a medence összehúzódása. Ez alapvetően abból áll, hogy megszorítod a péniszedet egy-két másodpercre, és elengeded. Végezd el ezt a mozgást 30 ismétlésből álló sorozatban, körülbelül heti három-négy alkalommal. Ügyelj arra, hogy a medence összehúzódjon.

8.       Használj óvszert és orgazmus késleltető készítményeket, hogy növeld az aktus időtartamát

Ez a tanács a pénisz érzésének csökkentéséről szól: az óvszer használható a korai magömlés kezelésére, mivel befedi a péniszt és csökkenti annak érzékenységét. Nincs klinikai bizonyíték arra, hogy az óvszer használata valóban késleltetné az ejakulációt. Viszont, számos helyi érzéstelenítő csökkentheti a pénisz érzékenységét, beleértve az orgazmus késleltető krémeket és az orgazmus késleltető spray-ket. Ezeket a krémeket és spray-ket kevesebb, mint fél órával a közösülés előtt kell felvinni a péniszre. 

9.       A korai magömlés leküzdése érdekében próbáld megoldani pszichológiai gondjaidat

Sok korai magömléstől szenvedő férfinak pszichológiai problémái is vannak, mint például az önbecsülés hiánya és a szorongás a közösülés során, bár ezeket általában a korai magömlés okozza. A pszichológiai tanácsadást vagy a szexterápiát más terápiákkal együtt kell végezni. Nem bizonyított, hogy hatékony kezelés.

Szólj hozzá