2021. okt 06.

Ginseng a jó erekcióért

írta: ETCcrew
Ginseng a jó erekcióért

A ginseng ginsenozidoknak nevezett anyagokat tartalmaz, amelyek hasonló hatást fejtenek ki a merevedési zavar kezelésére használt gyógyszerekhez. A ginseng készítmények fokozzák a nitrogén-monoxid szintézisét, ami szükséges az erekció folyamatához. Ezért az évszázadok óta jól ismert növényt az egyik leghatékonyabb afrodiziákumnak tekintik, amelyről ismert, hogy mindkét nem számára működik.

A ginsenget évszázadok óta használják az erekció javítására. A Távol-Kelet természetes orvostudománya használta először a növény terápiás tulajdonságait. 

 A ginseng-t először 1610-ben hozták Európába Japánból árukat importáló holland kereskedők. Később a ginseng erekcióra gyakorolt ​​hatását tesztelték. 

 Ginseng és erekció

A ginseng potenciára gyakorolt ​​hatását a szöuli Asian Medical Center tudósai is megfigyelhették, ahol az erekciós problémákkal küszködő férfiakat tesztelték. Kiderült, hogy a vizsgálatnak alávetett betegek 60%-a észrevette, hogy a ginseng készítmények használata után javult az erekciójuk.

1997-ben a tudósok felfedezték, hogy a ginseng fokozza a nitrogén-monoxid szintézisét, ami elengedhetetlen az erekció folyamatához - megkönnyíti a pénisz barlangtesteinek ellazulását, növelve a pénisz vérellátását. Megállapították, hogy a növényben jelen lévő legértékesebb erekciót javító anyagok a ginsenozidok.

Ginseng a merevedési zavar kezelésére

A ginseng gyökere nemcsak az erekcióra, hanem az egész testre is jótékony hatást fejt ki - mindezt számos hatóanyagnak köszönhetően, mint például:

-          vitaminok,

-          ásványok ,

-          nyomelemek. 

A ginseng számos előnye közül érdemes megjegyezni a következőket:

-          adaptogén tulajdonságok, csökkentik a stresszt (a ginsenozidok részt vesznek a stresszre adott testi reakciókat szabályozó hormonális reakciókban),

-          a fertőzések elleni immunitás erősítése,

-          lázcsillapító, görcsoldó és antipszichotikus tulajdonságok,

-          a stressz okozta gyomor- és nyombélfekély megelőzése,

-          a memória és a tanulási képességek erősítése,

-          a központi idegrendszer stimulálása,

-          a fizikai aktivitás megkönnyítése,

-          javítja a szervek oxigénellátását,

-          csökkenti a vér koleszterinszintjét (növeli a HDL frakciót),

-          véralvadásgátló tulajdonságok,

-          a vércukorszint csökkentése,

-          az inzulin termelésének szabályozása (a ginsenggyökér-készítményekről kimutatták, hogy jótékony hatással vannak az inzulin-függő és inzulin-független cukorbetegségben szenvedő betegekre, jobb hangulatba hozzák a betegeket, megkönnyítik a fizikai aktivitást és csökkentik a vércukorszintet),

-          meghosszabbítja a morfiumtolerancia időszakát, miközben megőrzi fájdalomcsillapító tulajdonságait,

-          a szervezet károsodásának helyreállítása, különösen a májban,

-          megkönnyíti a sebgyógyulást,

-          sugárzás utáni sejtkárosodások helyreállítása.

A potencianövelő készítményekben használt ginseng főleg Kínából, Dél -Koreából, az Egyesült Államokból és Kanadából származik. Ennek a növénynek a legnagyobb ültetvényei jelenleg az amerikai Wisconsin államban találhatók.

Kínában találták meg a legnagyobb ginsenggyökeret 1905–ben. Súlya 600 g és körülbelül 200 éves volt.   

A ginseng több fajtáját különböztethetjük meg:

-          Kínai ginseng (Panax ginseng CA Meyer),

-          Koreai vörös ginseng (koreai Panax ginseng),

-          Amerikai ginseng (Panax quinquefolius),

-          Japán ginseng (Panax japonicum),

-          Szibériai ginseng (Eleutherococcus senticosus).

A növényről és annak erekcióra gyakorolt ​​hatásairól a legtöbb publikációt Dél-Koreában írták, ami miatt a koreai ginseng lett a legnépszerűbb a merevedési zavarban szenvedő férfiak körében. Egyes készítmények többféle ginseng kivonatát is tartalmazzák, a koreai és az amerikai fajtát használva.

Ginseng gyökér az erekció javítására - mellékhatások

Az ajánlott módon használt ginseng kivonat készítmények nem okoznak mellékhatásokat.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a ginseng gyökere nem rákkeltő, és nincs negatív hatása a termékenységre. A ginsenget legjobb reggel fogyasztani.

Ne feledd, hogy azok a tabletták, melyek ginsenget tartalmaznak hosszú távú szedése után a hatékonyság érdekében túladagolás tünetei jelentkezhetnek, azaz:

-          álmatlanság,

-          magas vérnyomás,

-          idegi hiperaktivitás,

-          hasmenés.

Mielőtt a ginsenggyökér kivonatokat tartalmazó tablettákhoz és egyéb készítményekhez nyúlnál, jobb, ha először konzultálsz orvosoddal ebben a kérdésben. Még mindig folynak olyan tanulmányok, amelyek célja ennek a növénynek a csodálatos tulajdonságainak és lehetséges mellékhatásainak vizsgálata.

Szólj hozzá