2021. okt 05.

Korai magömlés - okok és módszerek a probléma kezelésére

írta: ETCcrew
Korai magömlés - okok és módszerek a probléma kezelésére

Korai magömlés és fiatal kor

Ebben a rendellenességben az ejakuláció nagyon gyorsan bekövetkezik. Ezért a probléma általában a párodat is érintheti, mert nem tudjátok elérni a teljes megelégedettséget a nemi közösülés során. A fiatal férfiaknál, akiknek még nem volt sok szexuális aktusuk, ez nagyon gyakori lehet. A nagy izgalom, amely általában stresszel párosul, elősegítheti a korai magömlés bekövetkezését. Ha a probléma fiatal korodból fakad - nem kell aggódnod. Idővel megtanulod, hogyan kell szabályozni az ejakulációt. Könnyebb lesz, ha stabil kapcsolatban állsz egy olyan partnerrel, akiben megbízol, és akivel jól érzed magad. Egyes férfiaknál azonban a kóros ejakulációs reflex állandósul, és befolyásolja a felnőtt életet.

A korai magömlés az érettebb férfiaknál néha a pudendális ideg túlzott érzékenységének, máskor pénisz túlérzékenységének vagy gyenge záróizom húgycsőnek tulajdonítható.

A korai magömlés okai

Tudtad, hogy a szexuális életed elején meghitt találkozások befolyásolhatják a hálószobában kialakuló jövőbeni kapcsolataidat? Néha az első reakció nyomot hagy, és hosszú évekig veled marad. Ezért még fiatal korban is érdemes tartózkodni az egyszeri, alkalmi erotikus aktusoktól, különösen akkor, ha az intim pillanatokat hosszabb időközök választják el egymástól. Azt is figyelmesen meg kell hallgatnod, amit a partnered mond. Előfordul, hogy a férfiaknak fogalmuk sincs a rossz közérzetükről, amíg más partnereik rá nem ébresztik őket.

A korai magömlés oka lehet veleszületett vagy szerzett. Néha múltbeli fertőzésekből vagy szomatikus betegségekből származnak. A probléma származhat például húgyúti gyulladásokból és prosztatagyulladásból is. Ha sérüléseid voltak (különösen a gerincvelői régióban), kérd ki orvosod véleményét, hogy vajon ezek okozták-e a korai magömlés problémáját. A férfiaknak minden nap meg kell küzdeniük különféle pszichológiai problémákkal, például szorongással vagy bűntudattal - ezek a problémák is hozzájárulhatnak a korai magömléshez.

A korai magömlés módszerei

Ha a korai magömlés kezd valódi kellemetlenséggé válni - ne aggódj. Az ejakuláció hatékony késleltetésére számos módszer áll rendelkezésére. Léteznek orgazmus késeltető krémek, orgazmus késleltető kapszulák, orgazmus késleltető spray-k vagy óvszerek, amelyek kissé érzéketlenné tehetik a péniszt. A legjobb azonban olyan gyakorlatokkal kezdeni, amelyek segíthetnek az orgazmus késleltetésében. Ha úgy gondolod, hogy az okok a mentális zavarokban rejlenek - kérj segítséget egy pszichológustól. Amikor a korai magömlés problémája súlyos lesz és sokáig tart, az orvos valószínűleg gyógyszeres kezelést ír elő pszichoterápiával párosítva.

Sok olyan gyógyszer van a piacon, amelyek lehetővé teszik az ejakuláció feletti ellenőrzés visszaszerzését - némelyik csak receptre kapható. 

Ha a korai magömléssel kapcsolatos problémák kellemetlenné válnak, kérj orvosi segítséget. A farmakológiai készítmények egyre hatékonyabbak - érdemes gyakorlatokkal támogatni a speciális kezelést, ami mindkét partner számára nagyon kellemes lehet.

 

Szólj hozzá