2021. okt 01.

Erekció problémák fiatalon – mit kell tenni?

írta: ETCcrew
Erekció problémák fiatalon – mit kell tenni?

Nagyon gyakran a fiatal korú erekcióval kapcsolatos problémák pszichológiai háttérrel rendelkeznek. A bajok akkor fordulnak elő, ha egy férfi krónikus stressznek van kitéve, alacsony az önbecsülése, komplexei vannak, és nincs szexuális tapasztalata. Rendkívül fontos, hogy már az első potenciális problémákkal fordulj orvoshoz, mert a megfelelő terápia segít elkerülni a súlyosabb, tartós merevedési zavarokat a jövőben.

Az erekció az agy, az idegek, az izmok és a keringési rendszer együttműködésén alapul. Minden rendszernek együtt kell működnie, hogy vérrel töltse meg a péniszed.  A pénisz részét képező barlangos testek vérrel vannak megtöltve. Néha a folyamat zavart okoz, és a vér nem megfelelően kerül a barlangos testek érhálózatába. Ilyen esetben probléma merül fel az erekcióval, egyáltalán nincs erekció, vagy nehézségek merülnek fel az erekció fenntartásával. Az általánosan elterjedt vélekedés ellenére a merevedési zavar nem csak az idősebb férfiaknál fordul elő, mivel a fiatal férfiak egyre  gyakrabban küzdenek potenciaproblémákkal.  

merevedési zavar korai diagnosztizálása fiatal korban azonban rendkívül fontos, mivel az ilyen rendellenességek hosszú távon az erekció teljes hiányához vezethetnek. A merevedési zavar okainak kezelése általában kielégítő eredményeket hoz. Bizonyos esetekben elegendő az életmód megváltoztatása vagy a terapeuta felkeresése, mert fiatal férfiaknál az erekcióval kapcsolatos problémák gyakran nem a csökkent tesztoszteronszintből, hanem az idegrendszer helytelen működéséből erednek.

Merevedési zavar fiatal korban - okai

A merevedési zavarnak számos oka lehet. A fiatal férfiak merevedési zavarait mind mentális, mind fizikai tényezők okozhatják . Előfordul, hogy a rendellenesség egy súlyos betegség tünete.

A merevedési zavar pszichogén forrásai fiatal korban megjelenhetnek szexuális kezdeményezés eredményeként, vagy megszerezhetők. Leggyakrabban abból fakad, hogy egy fiatalember fél attól, hogy nem elégíti ki partnerét szexuálisan. 

A fiatal férfiak merevedési zavarait a következők is okozhatják:

-      

-           kevés önbizalom,

-          a félelem, hogy kinevetnek,

-          krónikus stressz,

-          kimerültség,

-          kialvatlanság,

-          szexuális identitás zavarai.

A fiatalkori merevedési zavar is traumatikus tapasztalatokból eredhet (nemi erőszak, szexuális zaklatás, a gyermek szülei általi fizikai bántalmazása, a szexuális élet korábbi kudarca).

A pszichogén forrásokon kívül a fiatal férfiak merevedési zavarait a következők is okozhatják:

-          a keringési rendszer zavarai, például magas vérnyomás vagy érelmeszesedés,

-          cukorbetegség (a magas vércukorszint negatív hatással van az erek állapotára),

-          elhízás (a túlsúly növeli mind a cukorbetegség, mind a magas vérnyomás kockázatát),

-          alkoholfogyasztás,

-          hormonális rendellenességek (beleértve az alacsony tesztoszteronszintet vagy a magas prolaktin termelést),

-          szteroidok használata az izomtömeg felépítéséhez.

Ne feledd, hogy a fiatalon fellépő merevedési zavar problémák bármilyen betegséggel járhatnak.

A kerékpárosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy nagyobb a kockázata a merevedési zavarnak, mint más sportolóknak. Ezért speciális profilú nyerget és megfelelő ruházatot kell vásárolni.

Merevedési zavar fiatal korban - kezelés

Amikor látod a merevedési zavar első tüneteit, természetes módszerekhez juthatsz az erekció erősítésére. Jó gazdagítani étrendedet olyan termékekkel, amelyek afrodiziákumnak számítanak, például:

-          avokádó,

-          eper,

-          spárga,

-          csokoládé,

-          osztriga és más tenger gyümölcsei,

-          fűszerek: fahéj, gyömbér, kardamom,

-          gyógynövények: ginzeng, ginkgo biloba.

Ha ezek a termékek nem növelik megfelelően a szervezet endorfin szintjét, kipróbálhatod a cinket, szelént és arginint tartalmazó potencianövelő készítményeket. Súlyosabb helyzetekben az erekcióra felírt vényköteles gyógyszerek hasznosnak bizonyulhatnak.

Szólj hozzá