2021. sze 24.

Merevedési zavar kezelése

írta: ETCcrew
Merevedési zavar kezelése

A merevedési zavar a férfiakat érintő probléma. Akkor beszélünk merevedési zavarról, ha a szexuális inger hatására sem jön létre a merevedés. A merevedési zavar okai lehetnek pszichés és lelki gondok.

Kit érinthet merevedési zavar?

Ahogyan nő az életkor a merevedési zavar kockázata is megnőhet. A 60 év felettiek 60%-a szenved merevedési zavarban. Idősebb korban általában valamilyen betegség is állhat a merevedési zavar hátterében. De fiatalabb korban is előfordulhat, melyet többnyire lelki gondok okozhatnak, de ezek még visszafordíthatóak.

Javasoljuk, hogy minél előbb fordulj orvoshoz!

Fontos, hogy merevedési zavar esetén orvoshoz fordulj, hiszen lényeges, hogy kiderüljön mi is állhat a probléma mögött, és időben kezelni lehessen.

Állapotok, melyek merevedési zavarhoz vezethetnek:

·       magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek: a merevedési zavar az első figyelmeztető jel is lehet.

·    cukorbetegség: a cukorbetegség kétszeresére növeli a merevedési zavar előfordulását, mert a merevedésben szerepet játszó kiserek és idegek károsodását okozza.

·        depresszió és egyéb mentális zavar

·         prosztata gyulladás egyik tünete lehet a merevedési zavar

·   prosztata műtét során a péniszhez tartó idegek véletlen sérülése akár a merevedés teljes megszűnését okozhatja.

·         máj és vesebetegség

· gyógyszer mellékhatás (például vérnyomás csökkentők, szívritmus szabályzó szerek, gyulladáscsökkentők, antidepresszánsok)

·         hormonzavarok

·         dohányzás

·         a túlzott alkohol- és drogfogyasztásnak is lehetnek káros hatásai a merevedésre.

Tudnod kell, hogy a merevedési zavar megelőzhető!

Tudnod kell, hogy ami árt a szívnek, az az erekció fenntartására is hatással lehet. Nagyon fontos a tudatos táplálkozás. Másik fontos tény, hogy a testsúly is szerepet játszhat az erekció kialakulásában. Ha túlsúlyos vagy nagyobb az esély a merevedési zavar kialakulására. Ennek megelőzésében nagy szerepe van a sportnak.

Merevedési zavar kezelése

Ma már számos megoldás áll rendelkezésre a merevedési zavar csökkentése érdekében. De először fontos, hogy kiderítsük, valójában mi is állhat a háttérben.

Nagyon fontos a stressz csökkentése a merevedési zavar elkerülése érdekében.

Ha aggódsz a potencianövelő termékek miatt, akkor mindenképpen a péniszpumpa használatát javasoljuk, mely nem csak a merevedési zavar csökkentésében segíthet, de a pénisz növelésében is segíthet.

Ezek az eszközök vákuumot hoznak létre egy, a péniszre helyezett csőszerű eszköz belsejében. A vákuum hatására a merevedés rövid idő, egy-másfél perc alatt létrejön. Ekkor a hímvessző tövére egy gumigyűrűt kell felhelyezni, ami nem engedi a merevedés oldódását (azaz nem engedi a vért távozni a péniszből). A merevedés hosszú ideig veszélytelenül fenntartható.

Az erekció eléréséhez szükséges idő rövid, így nem veszélyezteti az együttlét intimitását és a libidó megtartását sem. A vákuumos készülékek teljesen veszélytelenek, bátran bevetheted a merevedési zavarok elleni küzdelemben akkor is, ha egyéb betegségek (szívbaj, magas vérnyomás, stb) miatt a speciális potencianövelő készítményeket nem használhatod.

Szólj hozzá