2021. okt 12.

Természetes gyógymódok a merevedési zavar kezelésére

írta: ETCcrew
Természetes gyógymódok a merevedési zavar kezelésére

Ha merevedési zavarban szenvedsz, akkor bármit megteszel, hogy a szexuális életed helyreállítsd. 

A merevedési zavarra szedett gyógyszerek természetes alternatíváit széles körben használják. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.

Természetes gyógymódok a merevedési zavar kezelésére:

Akupunktúra: Ez a hagyományos kínai tűterápia állítólag fokozza a véráramlást. Leggyakrabban krónikus fej- és hátfájás kezelésére használják. De néhány férfi úgy gondolja, hogy működik a merevedési zavar esetén is. Míg egyes tanulmányok alátámasztják az akupunktúra azon állítását, hogy a merevedési zavarra hat, a bizonyítékok meglehetősen szűkösek.

L-arginin: Ez megtalálható a természetben, az élelmiszerekben. Használják szív problémákra is. Az orvosok úgy gondolják, hogy fokozza a pénisz vérkeringését.

DHEA: Az a hormon, amelyet a szervezet tesztoszteronná alakít, a legtermészetesebb gyógymódnak tűnhet a lemaradó szerelmi életben. Néha segíthet a merevedési zavar kezelésében is, de ez nem mindig van így. Ha a tesztoszteron alacsony, akkor ez szerepet játszhat a merevedési zavarban. 

Gingko Biloba: Az Egyesült Államokban és Európában az egyik legkelendőbb gyógynövény. Az ebből a fafajból származó kivonatok fokozhatják a vérkeringést. Széles körben használják vérbetegségek és memóriaproblémák kezelésére, de egyesek a merevedési zavar kezelésére használják. A lehetséges mellékhatások közé tartozik a fokozott vérzés, görcsök, hasmenés és gyomorontás .

Ginseng: A koreai vörös ginzeng egy széles körben használt gyógynövény, melyet merevedési zavar kezelésére használnak. Ez részben azért van, mert tanulmányok kimutatták, hogy jót tesznek - annak ellenére, hogy a kutatók még mindig nem tudják pontosan megmagyarázni, hogyan működik.

Kanos kecskefű: Ennek a gyógynövénynek a leveleiből származó kivonatokat régóta használják merevedési zavar gyógymódként a hagyományos kínai orvoslásban. Ez a gyógynövény általában növeli az energiát.

Gránátalma: A gyümölcslé és kivonata ismert, hogy tele van tápanyagokkal. Segíthet az artériák bővítésében és rugalmasságában is. 

Rhodiola Rosea: Más néven „aranygyökér”. Az orosz népi gyógyászatban évtizedek óta használják az állóképesség és a szexuális funkció fokozására. Enyhítheti a kimerültség és a merevedési zavar tüneteit.  A mellékhatások minimálisak.

Yohimbe: Ebből az afrikai fából származó kérget évekig használták a merevedési zavar kezelésére. Egyes klinikai vizsgálatok javulást mutattak azoknál az embereknél, akiknek depressziós gyógyszereik miatt szexuális problémáik vannak.

Szólj hozzá