2021. sze 10.

Tények a korai magömlésről és annak kezeléséről

írta: ETCcrew
Tények a korai magömlésről és annak kezeléséről

Férfiként a tested sok mindenre képes! Néha ezek a dolgok nemkívánatosak lehetnek. Mint például a korai magömlés. Azért vagyunk itt, hogy elmagyarázzuk a férfiak egyik leggyakoribb állapotát, amelyet gyakran negatívnak, kínosnak és kezelhetetlennek tartanak. 

Jellemzően azok a férfiak, akik korai magömléssel küszködnek, körülbelül 60 másodpercen belül érik el az orgazmust a behatolás után. 

Nyilvánvaló, hogy a korai magömlés nem mindig a „kontroll hiányából” ered, mint sokan gondolják, hanem más tényezők is okozhatják.

Az alábbiakban mindent megtudhatsz a korai magömlésről. 

5 dolog, amit nem tudtál a korai magömlésről

 

1.     A korai magömlés elég gyakori probléma

 

Bár a korai magömléssel kapcsolatos férfiak milliói hajlamosak nem segítséget kérni, a szakértők becslése szerint ez meglehetősen gyakori probléma. Feltételezések szerint a korai magömléssel való küzdelem minden férfit érint életének egy vagy másik szakaszában. Ha még nem történt meg veled, akkor is eljöhet a te időd. A korai magömlésnek számos oka lehet, de sok urológus ennek kezelésére szakosodott, és többféle kezelést tudnak biztosítani.

2.      Ez nem betegség

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez nem fizikai vagy pszichológiai betegség. Inkább eseménynek tekintik , vagy csak megtörténik . Ahogy a férfiak egyre több tapasztalatot szereznek a szexuális kapcsolatokkal a partnerekkel, a korai magömlés problémái enyhülhetnek. A korai magömlés azonban egy mögöttes állapot tünete is lehet - ezt tartsd szem előtt, ha rendszeresen tapasztalja a korai ejakuláció tüneteit.  

A korai magömlést gyakran az okozza, hogy nem teljes a kapcsolat a partnereddel. Szerencsére vannak egyszerű dolgok, amelyeket megtehetsz a korai magömlés leküzdése érdekében, és fejlesztheted magad a közösülés során. 

3.      A kikapcsolódás kulcsfontosságú

 

Sokszor a korai magömlés nem mindig a szexuális stimulációról szól. Ha egy férfi ideges, depressziós vagy túlságosan izgatott, ez a kívántnál gyorsabb orgazmus eléréséhez vezethet. 

A nyugalom a szex alatt kulcsfontosságú. Annak érdekében, hogy nyugodt maradj, próbálj mélyeket lélegezni, hogy segítsen lelassítani a pulzusod, és megtartani a jelen pillanatban. 

4.      A szexuális helyzet segíthet

 

Egy másik módja annak, hogy nyugodt maradj, ha különböző szexuális pozíciókat próbálsz ki partnereddel. Ha a férfi fent van, ez extra stresszt és feszültséget okozhat a pénisz és az ágyék területén. Javasoljuk, hogy próbálj ki több pozíciót annak érdekében, hogy megtaláld azt, amiben a legnyugodtabbnak érzed magad. Feltétlenül közöld aggodalmaid partnereddel, hátha hajlandó új dolgokat kipróbálni. Ez segíthet élvezni a szexet és enyhíteni a korai magömlés miatti szorongást.

5.      Korai magömlés kezelése

 

Az otthon kipróbálható különféle technikák mellett a tünetek javítására is rendelkezésre áll kezelés. 

Mivel lehet, hogy mögöttes egészségügyi problémád van, ami korai magömlést okoz, fontos, hogy látogasd meg urológusod. Férfi-specifikus problémák, például megnagyobbodott prosztata okozhatják a korai magömlést, ezért feltétlenül beszélj orvosoddal.

Az urológus megbeszéli veled az aggodalmait, és beszél arról, hogy mit tehetsz másképp a szex során. Szerencsére számos lehetőség közül választhatsz, mint például a gyógyszeres kezelés, a maszturbáció és a tanácsadás.

Ha korai magömléssel küzdesz, ne szégyelld magad, kérj segítséget. Ezt a túl gyakori állapotot az urológusok jobban látják, mint gondolnád, és tudják, hogyan segíthetnek. Beszéld meg vele a kezelési lehetőségeket, hogy megtudd, mi lenne a legjobb számodra. Összességében ne feledd, hogy maradj nyugodt, kommunikálj partnereddel és élvezd az élményt!

Szólj hozzá