2021. sze 08.

6 módszer a szexuális vágy növelésére

írta: ETCcrew
6 módszer a szexuális vágy növelésére

Szexuális Vágyfokozás?

Tanuld meg, hogyan növelheted libidódat ezekkel a tippekkel

Normális és természetes, hogy a nemi vágy, más néven libidó idővel ingadozik. A szexuális vágyakra minden hatással van, a napi stressztől a hormonok ingadozásáig, és nemi vágyaink köztudottan csökkennek, bizonyos mértékig az életkorral. Azonban lehetséges fenntartani az egészséges szexuális vágyat az idős korban is.

Ha a jelenleg tapasztaltnál erősebb vágyat szeretnél elérni az intimitás iránt, számos egyszerű módszer létezik a nemi vágy fokozására. 

 

1. Kezeld a szorongást

 

Valójában a szorongás rontja a szexuális diszfunkciót. Sokféle típusú szorongásos zavar létezik, és sokféleképpen hatnak a velük foglalkozó emberekre. A szorongás kezelésének módjai a terápia különböző formái, szorongáscsökkentő gyógyszerek szedése vagy természetes módszerek, például a meditáció.

 

2. Kezeld a depressziót

 

A depresszió negatív hatással lehet a libidóra, mint a szorongás. Amikor az emberek depressziósak, gyakori a szexuális zavar. Hasonlóan, a depresszió kezelésénél a szexuális funkció és a vágy hajlamos javulni. A szorongáshoz hasonlóan a depressziót terápiával, gyógyszerekkel és/vagy természetes gyógymódokkal is kezelhetik.

Ha alacsony libidót tapasztalsz a depresszió elleni gyógyszer miatt, az különösen frusztráló lehet. Érdemes beszélni orvosoddal a depresszió más kezelés lehetőségeiről, ha a libidó hiánya miatt depressziósabbnak érzed magad.

 

3. Javíts az alvás minőségén

 

Az alvászavarok számos különböző egészségügyi problémával járnak, beleértve az alacsony libidót és a szexuális diszfunkciót. Ha súlyos alvászavarban szenvedsz, beszélj orvosoddal a lehetséges kezelésekről. 

 

4. Próbálj ki a hatékony természetes gyógymódokat

 

Tanulmányok kimutatták, hogy egyes természetes gyógymódok, alkalmasak lehetnek a libidó növelésére. Számos természetes gyógynövény létezik, amelyekről kimutatták, hogy enyhítik a depressziót és a fáradtságot, valamint kimutatták, hogy javíthatják a libidót is. A legnépszerűbbek közé tartozik a maca, a ginseng és a ginko biloba.

 

Maca

 

A maca néven ismert perui gyökér az egyik legismertebb afrodiziákum. Megtalálhatod a maca-t por formában, így hozzáadhatod a turmixodhoz. 

 

Ginseng

 

Egy másik gyógynövény gyökérről, a ginsengről kimutatták, hogy pozitívan befolyásolja a libidót és a szexuális funkciót. 

A ginseng egyik típusa a koreai vörös ginzeng kimondottan hatékonyan javítja a menopauzás nők szexuális vágyát. A ginzeng szárítva kapható por vagy pirula formájában, és általában frissen használják a koreai ételekben.

 

Gingko Biloba

 

A ginkgo biloba egy gyógynövény, amelyet kivonatként használnak. A Gingko Biloba kivonatot az alacsony libidó kezelésére használják; a véráramlásra gyakorolt ​​hatása miatt fokozhatja a nemi vágyat. Bebizonyosodott, hogy jelentősen növeli a szexuális vágyat. 

 

5. Egyél libidót fokozó ételeket

 

Bár nincs olyan étel, amely azonnal növeli a szexuális vágyat, rengeteg igazság rejlik az afrodiziákus ételek ötlete mögött. Ezek az ételek nagyon fontos tápanyagokat tartalmaznak.

 

Néhány étel, amely jó a libidók számára, a következők:

 

  • Cinkben gazdag ételek, amelyek szabályozzák a tesztoszteront és az állóképességet, például osztriga, vörös hús és fenyőmag
  • Teljes kiőrlésű gabona és a hüvelyesek
  • Magas flavonoid tartalmú ételek, amelyek segítenek megelőzni a szexuális diszfunkciót, például citrusfélék, paprika, tea és kakaó

 

6. Korlátozd a libidót csökkentő ételeket

 

Azokat az ételeket, amelyek javíthatják a nemi vágyat, afrodiziákumoknak nevezik, és azokat, amelyek tovább csökkenthetik azt, anafrodiziákumoknak nevezik.  Mivel az afrodiziákus ételek olyan tápanyagokat kínálnak, amelyek javítják a szexuális funkciót, az anaphrodiziákumos ételek olyan tápanyagokat vagy tulajdonságokat tartalmaznak, amelyek csökkenthetik a szexuális egészséget. 

 

Ezek az élelmiszerek a következők:

 

  • A sült ételekben található magas telített zsírok az artériák eltömődéséhez és a véráramlás csökkenéséhez vezetnek
  • A többszörösen telítetlen zsírok, például a növényi olaj csökkenthetik a tesztoszteronszintet
  • Azok az élelmiszerek, amelyek feldolgozásához inzulin szükséges, mint például a fehér liszt és a cukor, csökkenthetik a tesztoszteronszintet

Szólj hozzá