2021. okt 14.

A korai magömlés kezelési módszerei

írta: ETCcrew
A korai magömlés kezelési módszerei

Egy normális szexuális aktus körülbelül hét percet vesz igénybe. A korai magömlésben szenvedő férfiak nem tudják maguk szabályozni az ejakuláció időzítését.

Az ejakuláció a gerinc reflex központjából származik, és az agytörzs közvetíti, főleg az idegrendszeren keresztül. A posztganglionikus szimpatikus rostok gerjesztik a prosztatát, a és a hólyagot, és összehangolt összehúzódást okoznak az ejakuláció elérése érdekében. Ezekben a folyamatokban neurotranszmitterek, például szerotonin és dopamin vesznek részt.

A korai magömlés a férfiak magömlési és orgazmuszavarai közé tartozik. A férfiak körülbelül 20-40 százaléka minden korcsoportban érintett, sokan közülük az első nemi közösülés óta. Mások számára a korai magömlés az élet folyamán alakul ki urológiai és pszichológiai rendellenességek miatt.

Egy jó, kapcsolatban sok férfi és párja megtalálja a módját annak, hogy a korai magömlés kevésbé legyen probléma. Az első orgazmus után a második alkalommal már jelentősen késik az ejakuláció. 

Egy másik lehetőség az orgazmus késleltető termékek, amelyek csökkentik a pénisz érzékenységét. Segítségükkel akár nyolc percre is meghosszabbítható az ejakuláció előtti idő. A prilokain és a lidokain helyi érzéstelenítőket kenőcsökben, orgazmus késleltető krémekben vagy késleltető spray-kben használják. A partner nemi szervének zsibbadásának elkerülése érdekében a férfinak óvszert kell használnia. Vannak olyan óvszerek is, amelyek már benzokainnal vagy lidokainnal vannak bevonva, ezzel késleltethető az ejakuláció.

Egy másik lehetőség a pszichológiai kezelési módszerek, amelyek enyhíthetik a feszültséget. Ezenkívül a férfi megtanulhat irányítani. A squeeze technikában a partnernek manuálisan kell stimulálnia párját egészen röviddel az ejakuláció előtt. Ezután a nő határozottan nyomja a hüvelykujját a péniszen. Ennek állítólag meg kell szakítania az ejakulációs reflexet, és ha hosszabb ideig gyakoroljátok, meghozza a kívánt eredményt. A stop-start módszer jobban hasonlít a normális szexuális stimulációhoz. Amikor érzed az ejakulálció közeledtét tarts néhány másodperc szünetet. A technika gyakorlást igényel, például maszturbáció révén.

Eddig az orvosok antidepresszánsokat is felírtak a korai magömlés kezelésére. Az orvosok kihasználták az antidepresszánsok egyik mellékhatását: késleltethetik az ejakulációt. Az új, szelektív szerotonin-visszavétel gátlót, a dapoxetint eredetileg antidepresszánsként fejlesztették ki, de ebben a javallatban nem volt elég hatékony. Más antidepresszánsokkal ellentétben azonban a dapoxetin gyorsan felhalmozódik, majd újra lebomlik, ami nem hasznos a depresszió hosszú távú terápiájában.

A dapoxetine azonban szükség esetén alkalmas rövid távú használatra, ahogy a korai magömlés kezelésére is szükség van. A dapoxetine hatása egy 30 vagy 60 mg-os tabletta bevétele után egy órán belül alakul ki. A hatás gyorsan jelentkezik, és nem tart sokáig. Ezért bármikor bevehető, egy-három órával a nemi közösülés előtt.

 

Szólj hozzá