2018. feb 19.

Az orgazmus 11 szuper hatása

írta: ETCcrew
Az orgazmus 11 szuper hatása

Talán senkit nem kell sokáig győzködni a szex fontosságáról. Azon túl, hogy óriási élvezetet jelent számunkra, be van táplálva az agyunkba, a sejtjeinkbe, hogy a faj fenntartása érdekében közösülnünk kell. Erre ösztönöz minket az orgazmus utána folyamatos vágy.
 
De azt sokan nem tudják, hogy milyen fantasztikus egészségjavító és szervezeterősítő hatása van egy-egy orgazmus átélésének.
 
 

A SZERELEM-HORMON: A GYÓGYÍTÓ ORGAZMUS HÁTTERE

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy az orgazmus ilyen hatalmas gyönyört okoz számunkra, az orgazmus közben az agyban felszabaduló örömhormon, az oxitocin fokozott jelenlétében keresendő. Az oxitocin szintje a kéj növekedésével folyamatosan emelkedik, majd csúcspontját éppen az orgazmus átélése közben éri el. Az oxitocint a "szerelem-hormonnak" is nevezik. Rendkívül fontos szerepe van az emberek közötti társadalmi kötődés elősegítésében.
 
 
Azonban hiába az oxitocin csodálatos hatása, ha a korai magömlés miatt nincs a szervezetnek elegendő ideje a hormon nagy mennyiségben való előállítására. Ha túl hamar következik be az orgazmus, a szervezet lényegesen kevesebb hormont tud a véráramba juttatni, ezért annak hatása is kevésbé észrevehető. Ezért törekednünk kell a korai magömlés késleltetésére. Erre nyújthatnak megoldást a késleltető készítmények. A modern késleltető krém-ek biztonságosan alkalmazhatók, a női orgazmust nem befolyásolják.
 
 
De lássuk, hogy mi mindenre képes még a felszabaduló nagy mennyiségű oxitocin az emberi szervezetben.
 

1. AZ ORGAZMUS CSÖKKENTI A STRESSZT

Beverly Whipple szexológus a "The Orgasms Answer Guide" című könyvében (magyarul sajnos eddig nem jelent meg) említ egy Carol Rinkleib Ellison nevű amerikai női szexuálterapeuta által az orgazmus hatásáról készített tanulmányt, amelyben Ellison megkérdezett 2632 nőt 26 és a 90 év között önkielégítési szokásaikról és az orgazmus átélése során tapasztalt testi hatásokról. A tanulmány a kapott válaszok alapján megállapította, hogy a maszturbálók 39 százaléka pihenési, relaxációs, lazítási célzattal végez általában önkielégítést. Whipple szerint ezt valószínűleg az oxitocin idézi elő. Az orgazmus átélése közben a hypothalamus idegsejtjeiből (az agyi régióból) oxitocin hormon szabadul fel nagy mennyiségben és a véráramba jut. A véráramba jutott magas szintű oxitocin eljut a szervezet sejtjeibe, így elterjed az agyban is és ott feszültségoldó hatást fejt ki. Az oxitocin stimulálja a melegség érzetet és a pihenést - vallja Ellison.
 
 
Ezt támasztja alá a hollandiai Groningen Egyetem kutatói által végzett kutatások eredménye is, miszerint amikor az ember orgazmust él át, az amygdala, az agynak a félelemhez és szorongáshoz társuló része, jelentősen csökkenő aktivitást mutat. Ez is az oxitocin áldásos hatásának tudható be.
 

2. AZ ORGAZMUS TÁVOLTARTJA A HŰTLENSÉGET

Régóta azt valljuk, hogy a hosszú párkapcsolatokban kiemelkedően jelentős szerepe van a folyamatos és intenzív nemi életnek. Nem szabad egyik félnek sem belekényelmesedni a kapcsolatba, így nagy lépést tehetünk a kapcsolat megromlása és a megcsalás elkerülése érdekében.
 
 
 
Most már bizonyíték is van rá, hogy a rendszeres szex távol tartja a hűtlenséget. Német kutatók 2012-ben egy kísérletet hajtottak végre az oxitocin hatásának tesztelésére. Úgy vélték, hogy a "szerelmi hormon" nagy dózisa révén a férfiak fontolóra veszik, hogy egy alkalmi kapcsolat miatt veszélyeztessék-e a fennálló (és működő) párkapcsolatukat. Ennek bizonyítására egy heteroszexuális párkapcsolatban élő csoportot gyűjtöttek össze 25-45 év közötti férfiakból, amelynek tagjai nem szenvedtek hormonális zavarban, és monogám párkapcsolatban heti 2-3 alkalommal éltek nemi életet. Az eredmények ellenőrzése érdekében a csoportot véletlenszerűen megosztották, egyik fele lett a vizsgált csoport, a másik fele kontrollcsoport. A vizsgált csoport tagjainak nagy mennyiségű oxicotint adtak be, míg a kontrollcsoport placebót kapott. A várakozási idő elteltével egy extrém vonzó nőhöz vezették őket egyesével, akitől meghatározott távolságra kellett megállniuk. A résztvevőket arra kérték, hogy állapítsák meg, a vonzó nő "ideális távolságban" vagy "kényelmetlen távolságban" áll-e.
 
Azok, akik oxicotint kaptak, a dekoratív nőtől lényegesen nagyobb távolságot éreztek kényelmesebbnek a kontrollcsoportban lévő társaikhoz képest
 
Ezen felbuzdulva egy másik kísérletet is elvégeztek a német kutatók az oxitocin hatásának megismerése céljából, ehhez a kísérlethez másik, a fentiekhez hasonló csoportot hoztak létre: heteroszexuális párkapcsolatban élő 25-45 év közötti férfiak, akik nem szenvedtek hormonális zavarban, és monogám párkapcsolatban heti 2-3 alkalommal éltek nemi életet. Ebben a kísérletben a kontrollcsoportot hasonló életkorú, ám egyedülálló férfiakból állították össze. Mindkét csoport tagjai azonos mennyiségű oxitocint kaptak. A feladat itt is ugyanaz volt: minden egyént egy rendkívül vonzó nőhöz vezettek, kérték, hogy álljon egy meghatározott távolságra a nőtől, és mondja meg, ideális távolságban áll-e, esetleg hol lenne komfortosabb.
 
Azok a férfiak, akik monogám párkapcsolatban éltek körülbelül 10-15 cm-rel nagyobb távolságot érezték ideális közelségnek a dekoratív nőhöz, mint azok, akik egyedülállóak voltak.
 
 
A kutatók ezen kísérletek alapján azt következtetést vonták le, hogy a megnövekedett szerelem-hormon hatására a férfiak ahelyett a párosodási szándékkal közeledtek volna az előttük álló nőhöz, inkább szorosabbra fűzték a kötődésüket a meglévő partnerükhöz.
 
A kutatás eredményei alapján bebizonyosodott, hogy a rendszeres és kielégítő nemi élet erősíti a férfiak párjukhoz való kötődését, és csökkenti a hűtlenség veszélyét.
 

3. A NŐI ORGAZMUS SERKENTI A FÉRFI KONCENTRÁCIÓT

Az orgazmus emberi szervezetre ható ereje annyira jelentős, hogy a San Francisco-i One Taste nevű szervezet az orgazmus alapú meditáció gyakorlatra helyezi a hangsúlyt, amelyben a pár mindkét tagja a női orgazmus elérésére koncentrál. A közelmúltban a színésznő és korábbi Playmate, Karen Lorre azt nyilatkozta, hogy napi 11 orgazmusa van a One Taste új meditációs gyakorlatának köszönhetően.
 
 
A meditációs tréningen résztvevő férfiak is mind azt állították, hogy különféle egészségügyi előnyöket élveznek azáltal, hogy csak nő élvezetére koncentrálnak. Hozzá kell tenni, hogy ennek jelentős szerepe lehet általában a meditáció szervezetre gyakorolt hatásainak is. Azonban nem tagadható, hogy a férfi önzetlensége, és a női orgazmusra való különös figyelme növeli az empátiára, az érzelmi intelligenciára való képességet, általános személyiségfejlesztő hatást eredményez, és a szorosabb szerelmi kapcsolatot támogatja. Például a New York Times egyik cikkében egy férfi bevallotta, hogy "a nő testének apró foltjára fektetve a figyelmet javítja a munkahelyi koncentrációját".
 

4. AZ ORGAZMUS SEGÍTHET AZ ÁLMATLANSÁG LEKÜZDÉSÉBEN

Te melyiket választanád? Altatók és nyugtatók rendszeres szedését, amelyek hozzászokást és idővel az önálló alvásképesség teljes hiányát idézik elő, vagy rendszeresen elképesztő orgazmus átélésével biztosítani a pihentető alvást? Úgy gondoljuk, hogy tudjuk a válaszod. Könyvében Whipple idéz egy másik, Ellison által végzett tanulmányt, amelyben Ellison arról számol be, hogy a megkérdezett 1,866 amerikai nő 32 százaléka szerint a rendszeres önkielégítés oka az elalvás megkönnyítése.
 
Ennek mi az oka? Hogyan hat támogatja az orgazmus az álmot? Senki nem tudja biztosan, bár egyes kutatók és szexuálterapeuták elmélete szerint más neurokémiai anyagok, például az endorfinok orgazmus közbeni felszabadulása nyugtató hatást gyakorolhat az agyra, feltehetően ez eredményez pihentető alvást.
 
 

5. A FÉRFI EJAKULÁCIÓ CSÖKKENTI A NŐI DEPRESSZIÓT – SPERMA, A GYÓGYÍTÓ ELIXÍR

A New York-i Állami Egyetemen főiskolai hallgatók között végzett tanulmány arra világított rá, hogy a rendszeresen óvszer nélküli szexuális életet élő nőknél számottevően kevesebb depresszió jel mutatkozik, mint azoknál, akik óvszer használatával éltek nemi életet, vagy nincs részük rendszeresen szexben.
 
 
Mit is jelent ez? A férfiak orgazmusa magömlés bekövetkezésével jár (ez alól vannak kivételek, amikor az orgazmus magömlés nélkül következik be). Az ejakuláció során a péniszből sperma lövell ki, amely antidepresszánsként hat a nők szervezetére. A kutatók felhívják a figyelmet azonban arra is, hogy a védekezés nélkül intim együttlét STD-hez (nemi úton terjedő betegségek összefoglaló neve) vagy nem tervezett terhességhez vezethet, amely bizonyosan hozzájárulhat a depresszió kialakulásához. Azonban monogám kapcsolatban, a terhesség elkerülésére tett intézkedések mellett a női szervezettel érintkező, ejakuláció során kilövellő sperma jótékony hat.
 
 
A tanulmány vezető pszichológusa, Gordon Gallup elmondta azt is, hogy véleménye szerint a sperma fokozza a nő hangulatát, mert abban a hangulat javítását szolgáló hormonok rejlenek. További érdekesség Gallup szerint, hogy a hormonok többségét a hüvelyben történő ejakuláció után röviddel a nő véréből tudták kimutatni. Ez is a kutatók álláspontját erősíti.
 

6. AZ ORGAZMUS SEGÍT ENYHÍTENI A FÁJDALMAT

"Van némi bizonyíték arra, hogy az orgazmus mindenféle fájdalmat feloldhat - beleértve az ízületi gyulladást, a műtét utáni fájdalmat, és még a szülés alatt fellépő fájdalmat is” - nyilatkozta a tervezett női termékenységgel foglalkozó szakember, Lisa Stern. Ez az orgazmus során felszabaduló jelentős mennyiségű oxitocin és az endorfin hormonok fájdalomcsillapító hatásának köszönhető Beverly Whipple szerint, aki azt állapította meg, hogy a nők fájdalom-toleranciája és fájdalom-érzékelése 74,6% - 106,7% -kal nőtt, amikor a fennálló állandó fájdalom közben orgazmust éltek át.
 
 
Ezek alapján már nem is annyira meglepő, ha egyes fétisek élvezőiben a fájdalom átélése szexuális stimuláló hatással bír.
 

7. ORGAZMUS A MEGFÁZÁS ELLEN

Egy német egyetemen végzett tanulmány 11 meghűléses megbetegedésben szenvedő embert vizsgált, akiket arra kértek, hogy a megfigyelés végéig emelt számban maszturbáljanak. Eközben az alanyokat folyamatos megfigyelés alá vonták, és felfedezték, hogy a nemi izgatottság és rendszeres az orgazmus növeli a kórokozók elleni sejtek, a leukociták számát. Ez azt jelenti, hogy amikor az emberek betegség idején átélt orgazmusa aktivizálja az immunrendszer védelmi funkciót ellátó összetevőit, amelyek gyorsabban képesek hatástalanítani a kórokozókat.
 
 
Természetesen egyik betegség sem kezelhető önmagában a gyakori orgazmus átélésével, azonban ebből egyértelműen látszik, hogy a betegségek idején a szex megvonása nem gyorsítja a gyógyulási folyamatot, sőt éppen a folyamatos orgazmus segíti a gyorsabb gyógyulást.
 

8. A RENDSZERES ORGAZMUS SEGÍTHET TOVÁBB ÉLNI

1997-ben egy Wales-i kutatócsoport úgy döntött, hogy megvizsgálja az orgazmusok száma és a halandóság közötti kapcsolatot. A korai szívinfarktusban elhunyt 918 férfi szexuális szokásait és az intim együttlétek gyakoriságát tanulmányozták át. Megállapították, hogy az elhunytak között kimagaslóan magas volt azon férfiak száma, akik átlagosan havonta egy alkalommal éltek át orgazmust, míg a legalacsonyabb azon férfiak száma volt, akik hetente 2-3 alkalommal szeretkeztek. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a szexuális aktivitás védőhatást gyakorol a férfiak egészségére, a különösen a szív és érrendszer állapotára.
 
 
A női orgazmusok élettartamra gyakorolt hatásait első alkalommal Howard S. Friedman PhD kezdte vizsgálni. A kutatás alapjául szolgáló informálódás során rátalált Lewis Terman pszichológus 1941-ben végzett házastársi elégedettségi tanulmányára, amely során 1 500 kaliforniai párt nemi életét vizsgálta a pszichológus. Terman rögzítette a vizsgált párok orgazmusának gyakoriságát is. Húsz évvel később Friedman és munkatársai áttanulmányozták Terman adatait, és összevették a kutatásban résztvevő nők aktuális (Friedman korabeli) életkor adataival. Azt találták, hogy azok a nők, akik rendszeres orgazmusról és gyakori, kielégítő szexualitásról vallottak, általában hosszabb ideig éltek, mint azon társaik, akik kevésbé kielégítő szexuális életet éltek. 
 
 

9. AZ ORGAZMUS KIHOZZA A MAXIMUMOT BELŐLED

Az orgazmus során biztos lehetsz benne, hogy a vér nagy erővel áramlik a szervezetedben, így az agyadban is. Augusztusban a Rutgers kutatói, Barry Komisaruk és Nan Wise kutatók a női alanyokat kértek arra, hogy maszturbáljanak miközben egy MRI gépben feküdtek, amely az agy vérellátását és aktivitását mérte. Amikor a nők orgazmust éltek át, mérhetően megnövekedett az agy minden részének vérellátása, ezzel fokozták a sejtek tápanyag- és az oxigénellátottságát. A fokozott vérellátás az agyi funkciók javulását eredményezi hosszú távon férfiaknál és nőknél egyaránt.
 
 
Az egész test magas szintű vérellátottsága az izmok erősödését, és a fizikai teljesítőképesség maximalizálást is eredményezi.
 
A maximális teljesítményhez hozzátartozik a pénisz megfelelő méreti adottsága, vastagsága, a megfelelő merevedés elérése és fenntartása, a magömlés késleltetése, és a női vágyakat kielégítő technika elsajátítása. A Késleltetés.hu minden feltételt biztosít számodra, hogy elérd a szexuális teljesítményed maximumát. Az ejakuláció késleltetésében és az erekció elérésben a világon egyedülálló hatást nyújt az ősi kínai recept alapján készített Rui Shen Prémium Ejakuláció Késleltető és Erekciós Olaj, mindezt mellékhatások nélkül. Prémium minőség a szexben!
 
        rui shen késleltető olaj                                                             
RUI SHEN PREMIUM KÉSLELTETŐ                                                             EROPHARM PENIX AKTIV EREKCIÓ,
           ÉS EREKCIÓS OLAJ!                                                                             NÖVELŐ ÉS VASTAGÍTÓ KRÉM
 

10. ORGAZMUSSAL A FIATALSÁGÉRT

Felejtsd el a Botoxot, az orgazmus jobb. Dr. David Weeks, brit klinikai szakpszichológus Royal Edinburgh Kórházban 10 évet töltött el azzal, hogy különböző életkorú férfiak és nők ezreit kérdezte szexuális életükről. Felfedezte, hogy a 40 és 50 év közöttiek közül azok, akik azt állították, hogy 50 százalékkal többet szexelnek az átlagos értéknél, jobb kondícióban voltak, erősebb kisugárzással, és egészségesebb szervezettel rendelkeztek. Ez a tanulmány sem részletezi kifejezetten, hogy az orgazmus miért teszi fiatalabbá az embereket, Weeks azt mondja, hogy az eredmények hátterében valószínűleg az együttlétek során felszabaduló emberi növekedési hormon állhat, amely rugalmasabb bőrt, jobb állóképességet, és boldogság érzést kölcsönöz.
 
 

11. AZ ÖREGEDÉS NEM KIZÁRÓ OK, ÉPP ELLENKEZŐLEG

Nincs okunk abbahagyni a szexet, ha idősebbé válunk. Valójában még nagyobb az esély arra, hogy még nagyobb élvezetet érj el idősebb korban. Az American Journal of Medicine egyik tanulmánya szerint a nőkben a szexuális elégedettség az életkorral nő. A Kaliforniai Egyetem kutatói 806 nőt tanulmányozták, a vizsgálat célja azon a nők a nemi aktivitásának mérése volt, akiknek a középértékű életkora 67 év volt, és mindegyikük postmenopauzális volt. A megállapítások szerint a szexuális elégedettség ténylegesen nőtt az életkorral, és a 80 évnél idősebb nők mintegy fele szinte mindig vagy majdnem mindig beszámolt orgazmusról.
 
 
 
Szólj hozzá