2017. nov 04.

Milyen időtartam számít „normálisnak” a behatolástól a magömlésig?

írta: ETCcrew
Milyen időtartam számít „normálisnak” a behatolástól a magömlésig?

A szakértő válaszol

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mi számít korai magömlésnek. Van-e egyáltalán normális időtartam? Percben mérhető a korai magömlés?

Erre egyértelmű választ adni lehetetlen, ugyanis a kielégítőnek számító időtartam rendkívül sok körülménytől függ, és akár egyénenként, vagy éppen páronként is változhat. A férfi társadalom körében elvégzett általános felmérések azt az eredményt mutatták, hogy a magukat korai magömlés által nem érintettnek tartott férfiak esetén a hüvelybe történő behatolástól a magömlésig átlagosan 7 perc telt el. Ez az eredmény megtévesztő lehet, ugyanis olyan férfiak válaszát is tartalmazza, akik nem tudják vagy nem vállalják fel, hogy korai magömléssel küzdenek. Így nem meglepő módon a válaszadók között volt olyan is, aki ezt az időtartamot 20-25 percre helyezte. 

A független Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság hivatalos álláspontja szerint a korai magömlésben szenvedő férfiak magömlése mindig vagy majdnem mindig a hüvelybe történő behatolás előtti stimulálás során, vagy a behatolást követően 1-2 percen belül megtörténik.

A korai magömlésnek azonban van egy szubjektív, párkapcsolati oldala is: korai magömlésnek tekinthető az is, aki rendszeresen nem tud kontrollt tartani magömlése felett a női orgazmus bekövetkezéséhez szükséges ideig. Természetesen ez az időtartam minden nő esetében változó, azonban párkapcsolati szempontból ez fogja meghatározni a korai magömlést. 

A korai magömlés elleni legjobb megoldás számodra is a pjur@ Superhero Koncentrált Késleltető Szérum, amely a hímvesszőn kialakított láthatatlan rétegnek köszönhetően az érzékelés fokozása mellett csökkenti annak érzékenységét, ezáltal hosszan elnyújtja a szexuális együttléteket.

További információk...

Szólj hozzá