2017. nov 03.

7 szuper tanács a szexuális önbizalom növeléséhez!

írta: ETCcrew
7 szuper tanács a szexuális önbizalom növeléséhez!

Önbizalommal a test feletti kontrollért

A korai magömlés napjaink egyik leggyakoribb szexuális zavara. A tapasztalatok szerint ez a zavar sajnos szoros kapcsolatban áll a férfi önbizalmának, illetve önértékelésének hibájával. Éppen ezért óriási előrelépést jelent a korai magömlés kezelésében, ha az egyén helyesen értékeli önmagát. Ez a cikk ehhez szolgál tanácsokkal.

Előfordul, hogy az ember gyakran túl szigorú önmagával, összehasonlítja magát másokkal, szerinte sikeresebb emberekkel, miközben minden egyén esetében más élethelyzetekről, személyiségekről van szó. Gyakran sikeresebbnek tartunk másokat, miközben nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre róluk. Gyakran előfordul, hogy az ember engedi, hogy valamilyen téma, legyen az a párkapcsolat problémái vagy hiánya, egy negatív visszajelzés vagy hozzászólás, egy rossz első randi tapasztalata vagy egy elszalasztott lehetőség kibillentse az egyensúlyából. Kezeld ezeket a történéseket helyén és nem hagyd, hogy a boldogságod útjában álljanak. De mégis hogyan?

Az első és legfontosabb, hogy megbékélj magaddal. Fogadd el, hogy az vagy, aki vagy, és próbáld megszeretni magad. Fogadd el a gyengeségeid, vedd észre és ismerd el az erősségeid, figyeld a saját szükségleteidre, és engedd azokat kielégíteni. Íme, 10 hasznos tipp önbizalom növelésére:

1. Szurkolj önmagadnak!

Változtass az önmagadhoz intézett szavakon! Figyeld meg tudatosan, hogy milyen közléseket intézel magaddal szemben, és változtass azokon! Cseréld le az „én sosem nyerek”, „nekem sosem sikerül semmi” kijelentéseket pozitív tartalmú üzenetekre és mondogasd inkább azt, hogy „megcsinálom”, „elég jó vagyok hozzá”. Hidd el, hogy képes vagy rá! Támogasd mindennapjaid pozitív gondolatokkal már az ébredéstől kezdve! Képzeld el, és higgy benne, hogy képes vagy úrrá lenni a korai magömléseden, és kontrollálni azt. Miért is ne? Légy megértő magaddal, vedd tudomásul, hogy a korai magömlés jelenleg átmenetileg hozzád tartozik, de tudsz rajta változtatni!

Gyors megoldást jelent korai magömlés ellen a Pjur Superhero Extra Erős Késleltető Spray alkalmazása, amely az érzékelés fokozásával csökkenti az érzékenységet!

További információk itt...

2. Sportolj rendszeresen!

A rendszeres sport energiával tölti fel a testet és az elmét, segít megelőzni a megbetegedéseket és távol tartja a depressziót, valamint általánosan javítja a kedvet is. Különösen a hormonok megfelelő szintjének beállításában van jelentősége, és az intim szervek karbantartásában. Mindemellett valamiféle rendszert visz az életébe és lehetőséget biztosíthat más emberekkel való ismerkedésre, kapcsolattartásra. Járj el futni, menj el edzőterembe, jógázz! Meg fogod látni, csak előnyödre válik az általános vitalitás fenntartásában, amely nélkülözhetetlen a korai magömlés kezelése során! Gyakorold a tested feletti kontrollt!

 

3. Törődj magaddal!

Pihenj és aludj eleget, kapcsolódj ki! Szakíts időt magadra és azokra az elfoglaltságokra, amelyeket igazán értékelsz. Étkezz egészségesen, változatosan, mondj nemet néhány dologra, amelyet már régóta ki szeretnél zárni az életedből, és fogj bele olyanokba, amelyekre mindig is ki szerettél volna próbálni! Érezd jól magad a bőrödben, ez az első lépés a korai magömlés elleni harcban!

4. Engedd el a múltat!

Ha bizonytalannak érezzük magunkat, gyakran előfordulhat, hogy visszatekintünk egy múltbeli eseményre, például egy rosszul sikerült szexuális együttlétre, és azt kívánjuk, bárcsak mást tettünk vagy mondtunk volna akkor és ott, bárcsak máshogy történt volna. Néha azon gondolkodunk, hogy vajon mások milyennek látnak minket, mit gondolnak a problémánkról. Ostorozzuk magunkat a rossz tapasztalatok miatt. Ez teljesen felesleges! Ezek az aggodalmas gondolatok mind-mind csak a negatív, pesszimista önértékelést táplálják. Nincs erre szükség! Emlékeztesd magad arra, hogy eddig is minden szituációban a legjobbat próbáltad kihozni magadból és ezután is erre fogsz törekedni, ezért nem érdemes rágódni. El kell engedni! A múltbeli történések értékelésének nagy szerepe van az ember jövőjében, azonban próbálj csak az igazán fontos dolgokra visszagondolni, így megőrizve továbbra is a pozitív gondolatokat. Engedd el a korábbi szexuális kudarcaid emlékét, az ezek miatt megjegyzéseket, sajnálatokat! A múlt elengedésével teret engedsz új, sikeres szexuális élményeknek, amelyek erősítik győzelmed a korai magömléssel szemben.

További információk a kesleltetes.hu oldalon...

5. Légy önmagad!

Engedd meg magadnak, hogy olyan dolgokat csinálj, egyél, olvass, amiket szeretsz. Ha minden barátod focizik, de Te ki nem állhatod a focit, találj más mozgásformát, menj el futni; ha nem szeretsz táncolni, de mindig táncos szórakozóhelyre mész, keress új szórakozási lehetőségeket, ülj be valahova a barátaiddal! A legfontosabb, hogy figyeld meg önmagad, mire vágysz igazán, és olyan dolgokat csinálj, amik valójában boldoggá tesznek.

 

6. Fogadd el önmagad!

Fedezd fel az összes tulajdonságod, jót és rosszat egyaránt. Írd össze ezeket korrekten, fogadd el a negatív tulajdonságokat, ismerd el a pozitív tulajdonságaid! Ne kritizáld magad az esetleges gyengeségekért, hibákért, inkább próbáld meg azokat átforgatni, megváltoztatni, keress megoldást rájuk, és alakíts ki új szokásokat! Élj olyan életet, amilyet szeretnél! Minden lefekvés előtt írj össze három dolgot a napodból, ami jól sikerült, amivel elégedett vagy, amire büszke vagy! Fogadd el a korai magömlést, mint ideiglenes "vendéget" az életedben, aki egy feladat elé állít Téged! A feladat megoldásával a korai magömlés is eltűnik. Ne haragudj rá, próbáld meg megérteni, kiismerni, és legyőzni!

 

7. Vegyél részt közösségekben!

Szakíts időt a hobbidra és olyan dolgokra, amik igazán számítanak Neked, amelyek boldoggá tesznek. Találkozz a barátaiddal, iratkozz be egy nyelv,- vagy rajziskolába, járj el tánciskolába, ismerkedj új emberekkel vagy csatlakozz a hozzád hasonló problémákkal küzdő emberek csoportjához. Kérj és adj tanácsokat másoknak, például itt, a Késleltetés Mesterfokon! Blogban hozzászólásokkal. Tarts kapcsolatot másokkal, és ez a kapcsolat tartalmas, érdemi legyen! Együtt könnyebb!

Önbizalmad növeld önmagad elfogadásával, pozitív gondolkodással, és olyan tettekkel, amelyeket hasznosnak, érdekesnek tartasz. Ha kellő figyelmet tudsz fordítani a fentiekre, képes leszel pozitívan látni önmagad, az életed, a világot, és hamar meglátod, hogy sok minden megváltozik körülötted.

Szólj hozzá